قیمت: | 16000تومان |
دسته بندی: | مدیریت,مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات |
سال نشر: ۲۰۰۶
تعداد صفحه انگلیسی: ۳۰
تعداد صفحه ترجمه فارسی: ۵۰ صفحه word
کد محصول: M272
عنوان فارسی:
مقاله ترجمه شده : استفاده از تئوری مزیت رقابتی برای تحلیل بخش های فناوری اطلاعات (IT) در کشورهای در حال توسعه؛ تجزیه و تحلیل یک مورد صنعت نرم افزاری
عنوان انگلیسی:
Using Competitive Advantage Theory to Analyze IT Sectors in Developing Countries: A Software Industry Case Analysis
چکیده فارسی:
هدف این مقاله، راهنمایی کردن محققان و تحلیلگران درمورد این موضوع می باشد که کی، چرا، و چگونه تئوری مزیت رقابتی پورتر را به تجزیه و تحلیل بخش های فناوریاطلاعات (IT)درکشورهایدرحالتوسعه ا عمال کنند. این تئوری تاکنون در چنان تجزیه و تحلیل هایی بصورت نسبتاً ناچیزی ا عمال شده است و هنوز هم این سؤال که کشورهای درحال توسعه چگونه می توانند مزیت رقابتی را در صنایع IT ایجاد کنند، برای سیاستگذاران، کارگشایان و عاملیت های بین المللی حل نشده است. درک رشد بخش IT بخاطر کمک بالقوۀ زیادش به توسعۀ اقتصادی، اهمیت زیادی دارد. این مقاله از میان ۵ بخش IT–کالا، نرم افزار، زیرساخت، خدمات، و محتوا –به نرم افزار تمرکز می کند وبعد از فراهم کردن تفسیری کامل از تئوری مزیت رقابتی، این تئوری را به صنعت نرم افزار هندوستان، که از دیدگاه این مقاله مبنی بر متغیرهایی نظیر مهارت های پیشرفتۀ دائماً درحال رشد، رقابت داخلی، کارهای گروهی، و سیاست و دیدگاه دولت، دارای مزیت رقابتی می باشدا عمال می کند.
این مقاله جهت کمک به پژوهشگران، چالش های برآمده در تئوری پورترکه نسبتاً به آسانی می توانند حل شوند و همچنین بعضی از مشکلاتبا قابلیت مهار کمتر در حیطۀ خط مشی دولت، فرآیندهای بهبود امکانات/نوآوری، و پیوندهای داخلی/جهانی را شناسایی میکند. همۀ این موارد، مستلزم انجام اصلاحاتی مشخص در ایده های اصلی پورتر می باشند. با اینحال به نظر می رسد که تئوری پورتر، ابزاری ارزشمند برای پژوهش های انفورماتیک توسعه/ICT4D و قابل اجراء در گسترۀ متنوعی از بخش های IT– نه فقط نرم افزار- و پاسخ دادن به سؤالاتی نظیر این پرسش ها می باشد که آیا این بخشها رقابتی می باشند یا نه، چرا آنها رقابتی هستند یا نیستند، و چه کاری باید برای بهبود دادن یا ثابت نگهداشتن مزیت رقابتی انجام شود.
این مقاله بر کاربرد تئوری آقای مایکل پورتر دربارۀ مزیت رقابتی، مبنی بر “لوزی ” عوامل تعیین کننده، تمرکز دارد. با فهمیدن اینکه ایده های پورتر هنوز کاملاً به حیطه های تکنولوژیارتباطاتواطلاعات برای توسعه (ICT4D) ا عمال نشده اند، این مقاله راهنمای محققان در مورد کاربرد آنها می باشد.
تئوری پورتر می تواند در تجزیه و تحلیل کردن شماری از مسائل ICT4D کمک کند ولی بخش اول مقالهبر بخش های ITدر کشورهای درحال توسعه، بویژه به بررسی صنعت نرم افزار تمرکز می کند. این مقاله با شرح دادن تئوری پورتر در بخش دومش، به ا عمال کردن آن به یک بررسی موردی در بخش نرم افزار ادامه می دهد. این بررسی موردی مربوط به کشور هندوستان می باشد که یکی از مشهورترین کشورها است که صنعت نرم افزار آن در حال توسعه می باشد. بخش آخر این مقاله، بازتابی از این کاربرد تئوری پورتر است. این بخش، شماری از انتقادها و چالش ها را شناسایی می کند که اگر قرار باشد که این تئوری بطور مؤثری به تجزیه و تحلیل بخش های IT در کشورهای در حال توسعه ا عمال شود، مستلزم اصلاحاتی به تئوری می باشند.
بخش های IT، صنعت نرم افزار و توسعۀ اقتصادی
“توسعه” ممکن است که معانی بسیار متفاوتی داشته باشد؛ از اینرو رابطۀ بین تکنولوژی های ارتباطات و اطلاعات (ICT) ممکن است که از جنبه های مختلفی پراکنده باشد. منظور اصلی این مقاله، توسعه اقتصادى می باشد که تا درجۀ زیادی بر حسب درآمدهای فزایندۀ ملی و سرانه تعریف می شود. به نظر می رسد که توسعۀ اقتصادی مبنی بر عواملی کلیدی نظیر رشد و توسعه در بخش های اول، دوم و سوم و (بلکه بطور ستیزگرانه تر) رشد و توسعه در تجارت، پیش بینی می شود (سرلوال ، ۲۰۰۵). با مشخص کردن این کانون توجه، مسئلۀ مرکزی ICT4Dتشکیلدهندۀ چارچوب این مقاله، رابطۀ بین تکنولوژی با بخش های تولیدی و نیز شاید با تجارت خواهد بود.
یک راه اصلی که این رابطه رخ می دهد، از طریق بخشی است که نوعاً “بخش IT” یا “صنعت IT” نام دارد. بصورت دقیق تر، احتمالاً ما باید دربارۀ “بخشهایIT” صحبت کنیم زیرا تولید تکنولوژی های اطلاعات و ارتباطاتمی تواند به پنج بخش همپوشان تقسیم گردد (اقتباس شده از وانگ ۱۹۹۸ و مولا ۲۰۰۰، شکل ۱):
شکل ۱- سنخ شناسی بخش های IT
روش تحلیلی بکاربرده شده در این مقاله در همۀ این بخش ها قابل استفاده می باشد، ولی در اینجا ما صرفاًبر یکی از آنها تمرکز می کنیم. بخش IT که انتخاب کردیم صنعت نرم افزار می باشد. بررسی های اثرات، نشان دهندۀ گسترۀ متنوعی از تأثیرات توسعه ای ناشی از وجود یک بخش فعال نرم افزار در یک کشور درحال توسعه می باشد که شامل تأثیراتی است که کمک مستقیمی به توسعه اقتصادی دارند (آرورا و آتری، ۲۰۰۲؛ کامبامپاتی، ۲۰۰۲؛ کارمل، ۲۰۰۳ الف؛ آتری، ۲۰۰۵) :
بنابراین اگر بخش در حال توسعۀ نرم افزار این شایستگی را داشته باشد که کانون توجه این مقاله گردد، ما چه نوع مسائل پژوهشی را باید وارسی کنیم؟ بعضی مثال ها عبارتند از:
تمامی حقوق مادی و معنوی ترجمه ها برای پارس ترجمه محفوظ می باشد
تمامی حقوق مادی و معنوی ترجمه ها برای پارس ترجمه محفوظ می باشد