قیمت: | 19000تومان |
دسته بندی: | روانپزشکی,روانشناسی,علوم اجتماعی |
سال نشر: ۲۰۰۷
تعداد صفحه انگلیسی: ۱۷
تعداد صفحه ترجمه فارسی: ۳۰ صفحه word
کد محصول: R5
عنوان فارسی:
مقاله ترجمه شده : تاثیر بازی درمانی بر کودکان دارای علائم اختلال نقص توجه- بیشفعالی
عنوان انگلیسی:
Play Therapy With Children Exhibiting Symptoms of Attention Deficit Hyperactivity Disorder
چکیده فارسی:
شصت کودک از رده سنی ابتدایی که واجد علائم اختلال نقص توجه- بیشفعالی بودند، به طور تصادفی انتخاب شده و در یکی از دو شرایط درمان قرار گرفتند: بازی درمانگری کودک محور (CCPT) و خواندن همراه با نظارت (RM). این کودکان به صورت تک نفره در مدارس در ۱۶ جلسه بازیدرمانگری که هر جلسه ۳۰ دقیقه به طول میانجامید، شرکت کردند. نتایج نشان داد کودکانی که در ۱۶ جلسه بازی درمانگری کودک محور و خواندن همراه با نظارت شرکت کردند، از نظر آماری بهبودی معنیداری در دامنه ویژگیهای اختلال نقص توجه- بیشفعالی و تواناییهای دانشآموز و همچنین سطح اضطراب/ گوشه گیری و خرده مقیاسهای اختلال یادگیری در شاخص ADHD مقیاس تجدیدنظر شده درجهبندی مشکلات رفتاری کانرز (فرم معلمان) به دست آوردند. کودکانی که در گروه CCPT شرکت کردند، از نظر آماری بهبودی بیشتری نسبت به کودکان گروه RM در حوزه تغییرپذیری هیجانی و خردهمقیاسهای اضطراب/گوشهگیری در شاخص استرس معلمان کسب کردند.
کلمات کلیدی: بازی درمانی، کودکان، توجه، اختلال نقص توجه- بیشفعالی.
به طور معمول، معلمان دانشآموزانی که دارای مشکلات رفتاری در مدارس هستند برای مشاوره به مراکز درمانی ارجاع میدهند (آبدین و رابینسون، ۲۰۰۲). به طور خاص، دوپاول و استونر (۲۰۰۳) بیان کردند که مشکلات توجهی و کنترل رفتاری دانشآموزان دو دلیل برجسته برای ارجاع کودکان به روانشناسان مدرسه و روانشناسان بالینی است. دانشآموزانی که مشکلات رفتاری و توجهی دارند، ممکن است واجد شرایط تشخیص اختلال نقص توجه- بیشفعالی (ADHD) باشند؛ که یکی از شایعترین تشخیصهای دوران کودکی، حدود ۳% تا ۷% کودکان دارای علائم، است (انجمن روانپزشکی آمریکا ۲۰۰۰؛ وودارد، ۲۰۰۶). مطالعات نشان میدهند که کودکان دارای علائم و رفتارهای مرتبط با اختلال نقص توجه- بیشفعالی (عدم توجه، بیشفعالی و تکانشگری) هستند، به طور معناداری در مقایسه با کودکان بدون اختلال، استرس بیشتری برای معلمان ایجاد میکنند (گرین، بسترزی، کتسناشتین، پارک و گورینگ، ۲۰۰۲). نه تنها رفتار دانشآموزان مبتلا به ADHD برای معلمان استرسزاتر است، بلکه در دراز مدت پیامدهایی که برای خود دانشآموزان دارد نگران کننده است. در بررسی طولی انجام شده بر روی بزرگسالانی که در کودکی مبتلا به ADHD بودند نشان داد که حدود ۵۰ درصد این کودکان در بزرگسالی نیز علائم رفتاری ADHD را نشان میدهند (بارکلی، فیشر، اسمالیش و فلچر، ۲۰۰۲). در مقایسه بزرگسالان مبتلا به ADHD با گروه شاهد، تفاوتهای معنی داری در میزان تحصیلات، معدل دبیرستان، علائم ADHD در محیط کار، رتبه بندی عملکرد شغلی و جرائم نشان دادند. این یافتهها نشاندهنده اهمیت و ضرورت مداخله زود هنگام در زندگی کودکان مبتلا به ADHD میباشد.
تحقیقات نشان دادهاند که رفتارهای مرتبط با ADHD بر زندگی آنها تاثیر میگذارد. کارنت-رویز و هندریکس(۱۹۹۳) تاثیر رفتارها و تاثیر برچسب تشخیصی ADHD را بر معلمان و همسالان کودکان مبتلا به ADHD بررسی کردند. آنها گزارش کردند که مشاهده ویدیوهایی که نشاندهنده رفتارهای قالبی کودکان ADHD بود تاثیر منفی بر برداشتهای معلمان و همسالان داشت. اما خود برچسب تشخیصی به تنهایی چنین تاثیری ایجاد نمیکرد. همسالان رفتارهای دانشآموزان مبتلا به ADHD را در همه زمینههای تحصیلی و رفتاری منفی ارزیابی کردند. معلمان موفقیت این دانشآموزان در بلند مدت را منفی پیشبینی کردند؛ اما نظر آنها در مورد تواناییهای علمی دانش آموزان مبتلا تحت تاثیر قرار نگرفت (کارنت-رویز و هندریکس، ۱۹۹۳). بنابراین، علائم رفتاری ADHD ممکن است تاثیر منفی بر برداشتهای همسالان و معلمان آنها داشته باشد که میتواند روابط و رفاه این کودکان در مدرسه را تحت تاثیر قرار دهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی ترجمه ها برای پارس ترجمه محفوظ می باشد
تمامی حقوق مادی و معنوی ترجمه ها برای پارس ترجمه محفوظ می باشد